FELHÍVÁS: NEMZETKÖZI KONFERENCIA A SZOCIÁLIS SZEKTOR FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEIRŐL

Budapest - 2019. május 30-31., Budapest

A konferencia a szociális továbbképzésben akkreditációval rendelkezik! A részvétel ingyenes!

MEGTELT! A REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT!

 

 
 
 

 

 

 

Az európai szociális szektor kapacitás fejlesztésének lehetőségei önkéntesség által - SoVol nemzetközi konferencia

 

Az európai szociális szektor kapacitás fejlesztésének lehetőségei önkéntesség által - SoVol nemzetközi konferencia az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) és az Európai Önkéntes Központ (CEV) közös szervezésében kerül megrendezésre. A konferencia célja, hogy a jelenlegi és jövőbeni szociális szektor résztvevőinek illetve az önkénteseket mozgósító szakembereknek olyan inspiráló kapcsolódási és tanulási lehetőséget kínáljon, amely elősegíti az innovatív gondolkodást, új kapcsolódási lehetőségek feltérképezését és hozzájárul a megváltozott európai szociális szolgáltatási szektor kihívásaira reagálni képes ellátórendszer kialakításához a különböző társadalmi szereplők összekapcsolásával.

 

 

                                                                        

A konferenciára várjuk a hazai és nemzetközi szociális ágazat minden érdeklődőjét, akik részt kívánnak venni egy megváltozott szociális szektor kihívásaira reagálni képes ellátórendszer kialakításában.

 

A konferencia az Európai Unió támogatásával, a CAPACITY BUILDING IN THE SOCIAL SECTOR through the Development of Volunteer Programs at Social Institutions in the CEE Region című – SoVol rövidítésű projekt (szerződésszám: 16/1/KA204/22920) keretében kerül megrendezésre.

 

A konferencia a szociális továbbképzésben akkreditációval rendelkezik, így a résztvevőnek lehetősége nyílik kreditpontok (7 kredit) szerzésére.

A program engedélyszáma: K-05-033/2018

 

 

A konferencia első napjának délelőttje a hazai szociális szektor fejlesztési lehetőségeivel kíván foglalkozni. A bevezető előadásokat követően a résztvevők közösen térképezik fel a terület kihívásait, melyekre közösen keressük azönkéntes programok segítségével megvalósítható megoldási lehetőségeket, javaslatokat. Mindenkit szeretettel várunk, aki szívesen megosztja tapasztalatait és ötleteit az önkéntes programok, szociális szektoron belüli fejlesztési lehetőségei és kihívásai kapcsán.

 

A nemzetközi résztvevők délután kapcsolódnak be a konferencia programjába. A felvezető, inspiráló előadásokat követően, egy szakértői panelbeszélgetés révén gondoljuk végig az állam és az önkéntes szektor szerep- és felelősségvállalásának jövőbeni lehetőségeit, határait és nemzetközi gyakorlatait. 

 

A konferncia második napján a szociális intézmények konkrét fejlesztési lehetőségeit ismerhetik meg a résztvevők különböző  gyakorlatorientált műhelyfoglalkozások keretében. 

 

Az eseménnyel a célunk, hogy a résztvevők minél alaposabban megismerjék a szociális intézményi önkéntes programok fejlesztési lehetőségeit, illetve a kézzelfogható ötleteket és konkrét megvalósítási gyakorlatokat megismerve új önkéntes programok elindításán vagy meglevőek tovább erősítsen tudjanak dolgozni.

 

A konferencia részletes programja a csatolmányban olvasható.

 

 

A KONFERENCIA PLENÁRIS ELŐADÓI:

F. Tóth András – Új szelek az önkéntesség terén.

Gabriella Civico – Európai Önkéntes Központ vezetője, Az önkéntesség összekapcsolása a szociális szektorral az EU-ban

Navracsics Tibor- Kormányzati elképzelések és tervek a szociális ellátás és az önkéntesség összekapcsolódásnak fejlesztése kapcsán.

Lucas C.P.M. Meijs – Európa fő társadalmi változásai és azok hatásai a szociális és civil szektorra

 

 

A KONFERENCIÁRA TÖRTÉNŐ REGISZTRÁCIÓ:

 

A konferencián történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés az alábbi regisztrációs felületen tehető meg 2019. május 10-ig.

 

 

MEGTELT! A REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT!

 

 

A KONFERENCIA NYELVE: A konferencia nyelve angol és magyar.

 

 

A KONFERENCIA IDEJE:

2019. május 30., (csütörtök)  09:00 - 18:00

2019. május 31., (péntek)      09:00 - 15.00

 

 

A KONFERENCIA HELYSZÍNE: Európai Ifjúsági Központ (Budapest, 1024. Budapest, Zivatar utca 1-3.)

 

 

                                                                 

 

Kapcsolódó cikk: Lack of resources in the social sector? Why not build bridges between volunteers and social institutions

 

TÁMOGATÓINK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csatolt állományok: 
application/pdf ikonKonferencia programja