A 20 éves Önkéntes Központ Alapítvány idén is meghirdeti Önkéntességért Díj 2022. pályázatát.

 

20 évvel ezelőtt, amikor az Önkéntes Központ Alapítvány megalakult, azzal a céllal jött létre, hogy elterjessze az önkéntesség eszméjét és minél több embert biztasson arra, hogy önkéntesnek lenni jó.

 

Az elmúlt 2 év eseményei a Covid-19 járvány és az Ukrajnában dúló háború még inkább előtérbe helyezte az önkéntesség fontosságát és megmutatta, hogy az összefogás erejével az önkéntes tevékenységek révén milyen nagyszerű eredményeket lehet elérni.

 

2022. február vége-március eleje óta olyan kisebb-nagyobb Közösségi Kezdeményezések indultak el, melyekhez több száz, akár több ezer olyan polgár csatlakozott önkéntesként, aki arra vállalkozott, hogy szabadidejében idejét, energiáját nem kímélve valamilyen formában segítséget nyújtson az ukrajnai háború elől hazánkba menekülő embereknek. Ezt látván az ÖKA szakmai stábja és az Önkéntességért Díj zsűrije úgy határozott, hogy 2022-ben az Év Közösségi Kezdeményezése Díjra olyan pályázókat, jelentkezőket vár, amely csoportok, akár az online térben alakulva (pl. Facebook csoport), akár a valóságban azért jöttek létre, hogy önkéntesek által végzett tevékenységükkel segítsék a hazánkba érkező és hosszabb-rövidebb ideig itt tartózkodó menekülteket.

 

A hagyományokhoz híven idén is várjuk a pályázatokat az Év Önkéntes Programja díjra olyan civil szervezetektől, intézményektől, akik mindennapi tevékenységeiket önkéntesek segítségével látják el. Ebben a kategóriában is örömmel fogadunk olyan pályázatokat, melyek a válsághelyzetre reagálva, tevékenységük egy részét vagy egészét önkéntesek bevonásával a menekültek megsegítésére fordították.

 

2022-ben is keressük az Év Önkéntesét, a díjra olyan személyek jelölését várjuk, akik példaértékű önkéntes tevékenységet végeznek és e tevékenységük révén másokat is motiválnak az önkéntes tevékenységre. Fontos, hogy ebbe a kategóriába jelölni kell a díjra érdemesnek tartott személyt, önjelölés nem lehetséges.

 

Ma már a legtöbb cég életében fontos szerepet tölt be a társadalmi felelősségvállalás (CSR). Egy év kihagyás után az idén újra várjuk az Év Vállalati Önkéntes Programjára azon vállalatok pályázatait, akik elősegítik, biztatják, támogatják munkavállalóikat önkéntes tevékenységek végzésére és ehhez a vállalat minden szükséges hátteret biztosít. Ezek a tevékenységek lehetnek fizikai munkán alapulóak és szaktudást átadóak is, azaz Pro Bono tevékenységek.

 

Minden kategóriában a pályázatokat szakmai zsűri fogja értékelni és elbírálni.

A nyerteseknek a díjak átadására egy díjátadó est keretében 2022. december 01-én kerül sor.

 

Pályázatok beadási határideje: 2022. október 14.

 

A pályázatokat és jelöléseket a dij(kukac)onkentes.hu címre várjuk!

 

Önkéntes program beszámolók

Nincs feltöltött beszámoló

hét. ked. sze. csü. pén. szo. vas.
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Önkéntes külső menü