Az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) tájékoztató eseményt szervezett, hazai civil szervezetek számára, amelyek működésük fejlesztése, illetve új projektek vagy szolgáltatások elindításának céljából együttműködés kialakítását tervezik a vállalati szféra tagjaival. A program keretében tájékoztatást, információt biztosítottak a szervezők arról, hogy miképp érdemes felkészülni a szakértelmen alapuló pro bono projektekre. Az eseményre elsősorban olyan szervezetek érkeztek, amelyek korábban nem vettek részt szakértelem átadásán alapuló pro bono programon, illetve nem alakítottak még ki vállalati együttműködéseket.

 

Az esemény nyitott volt minden hazai szervezet számára szervezetmérettől, szervezeti formától, földrajzi helytől és tevékenységi körtől függetlenül.  Az ÖKA vállalati partnereivel közösen, tájékoztatást adott, már megvalósult sikeres együttműködésekről, illetve kiváló példák bemutatása révén inspirációt és bátorítást nyújtott a tapasztalatokkal még nem rendelkezőknek, hogy felismerjék milyen ilyen projektben rejlő lehetőségeket.

 

 

A program nyitásaként GE részéről Recsetár Kinga, illetve az ÖKA ügyvezetője F. Tóth András fogalmazta meg a pro bono programok működtetése kapcsán megfogalmazódott eddigi tapasztalatokat. Ezt követően egy vállalati és egy civil szervezeti vezetőkből álló panel tagjai adtak további betekintést az ilyen programok kapcsán megfogalmazott tapasztalatokba. A civil oldalról az Amigos a Gyermekekért, a Kompánia Alapítvány és a Technológiai Oktatásért Alapítvány volt a közreműködő.

 

 

A GE mint az esemény befogadója, az Accenture, az E.ON Hungária és a PwC Magyarország olyan szakemberei vállalták a közreműködést az eseményen, akik segíteni tudtak a résztvevőknek végiggondolni, hogy mely területen, mely projekttel tudnak eredményesen pályázni egy jövőbeli pro bono felhívásra. A tájékoztató előadások és panelbeszélgetések után olyan kiscsoportos beszélgetések valósultak meg, amelyekben a forprofit és nonprofit szféra képviselői közösen gondolkozhatnak a lehetséges fejlesztéseken és a későbbiekben beadandó projektötleten.

 

 

A pro bono programok, pályázati lehetőségek révén a vállalatok önkéntes alapon magasan képzett szakembereket biztosítanak civil szervezetek, közösségek projektjeinek fejlesztésére, mely felbecsülhetetlen értéket képviselhet a szervezetek számára. A vállalati oldalon folyamatosan nő az érdeklődés az ilyen programok indítása iránt, ezzel párhuzamosan szeretnénk, ha egyre több civil szervezet állna készen a bekapcsolódásra és rendelkezne olyan projektötlettel, melyet benyújthat egy-egy ilyen felhívásra.

 

 

F. Tóth András az ÖKA ügyvezetője az esemény kapcsán megjegyezte, hogy „A pro bono fantasztikus lehetőségeket rejt, de csak akkor, ha szervezet kellően befogadó és megfelelő kapacitásokat tud biztosítani a megfogalmazott feladatok gondozásához, illetve a tervek megvalósult projektekké alakításához. E nélkül a pro bono csupán egy beváltatlan ígéret marad.”

 

 

Fényképek az eseményről: https://www.facebook.com/OnkentesKozpont/

Önkéntes program beszámolók

I am the new one

I am really glad to read this website posts which consists of plenty
of useful data, thanks for providing these kinds of statistics.

Just wanted to say Hi!

Hi there to all, how is the whole thing, I think every one is
getting more from this site, and your views are fastidious in favor of new
visitors.

Just want to say Hello!

Everyone loves it when folks get together and share ideas.

Great blog, stick with it!

Im happy I finally signed up

Definitely believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the
web the simplest thing to be aware of. I say to

hét. ked. sze. csü. pén. szo. vas.
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

Önkéntes külső menü